Empir Industry möjliggör e-handel och robotlager för NA-KD genom nytt koncept

Robotlager för NA-KD

Empir Industry har fått en större order från e-handels- och modeföretaget NA-KD att leverera tjänster och kritisk IT-infrastruktur till NA-KDs nya nordiska robotlager i Landskrona som tas i drift i aug 2020.

Lagret kommer bli ett toppmodernt och automatiserat distributionscenter på drygt 23000 kvm med möjlighet till expansion. Lagret byggs kring en AutoStore lösning som levereras av Element Logic och WMS systemet Manhattan SCALE levererat av IDnet. Med sitt nya lager kommer NA-KD att kunna fortsätta leverera på sin kraftiga omsättningstillväxt och förbättra sina ledtider till alla nordiska kunder. Empir Industrys nya koncept Hosted Infrastructure for Logistics Automation (HILA) ligger till grund för affären.

NA-KD investerar i en AutoStore anläggning med initialt över 100 000 backar och 100 robotar. Anläggningen är initialt anpassad för att leverera över 1 000 orders per timme och är förberedd för att expandera flerfalt. Anläggningen kommer att bli en av de större AutoStore anläggningarna i Europa. Driftstart är planerat till aug 2020.

NA-KD har givit IT-företaget Empir Industry uppdraget att designa och leverera all IT-infrastruktur i form av nät, server- och säkerhetsplattformar, handdatorer, scanners, skrivare, datorer, konferensrumsutrustning samt flertalet mjukvarutjänster för en högeffektiv lagerverksamhet. Empir Industry ansvarar även för all drift och support av IT-infrastrukturen, på sikt på 24x7 basis. Tjänsterna är utformade genom ett nytt koncept – Hosted Infrastructure for Logistics Automation (HILA), speciellt framtaget för logistikkunder med krav på effektiv, skalbar och automatiserad IT.

”– Från att i princip bara haft en tomt kommer vi ha en fungerande verksamhet på 7 månader. Empir Industry har på en väldigt kort tid implementerat en fungerande IT infrastruktur med hårdvaror, mjukvaror och support. Detta skulle inte varit möjligt om det inte vore för Empirs expertis inom IT området samt sitt dedikerade och lösningsorienterade projektteam.”

säger Fred Skantze, Head of Fulfillment, NA-KD.
”– Vi är väldigt glada över att NA-KD har valt Empir Industry som partner. Att få förtroendet av NA-KD att leverera dessa kritiska tjänster och infrastruktur samt projektkoordinera övriga inblandade IT-leverantörer är ett kvitto på den djupa kunskap och erfarenhet vi har inom det IT-industriella området. Vi ser också att vår lösning, HILA där vi levererar kritisk driftmiljö och 24/7 tjänster remote är både kostnadseffektivt och skalbart och kommer bli en viktig tillgång i NA-KDs fortsatta satsningar framåt.”

säger Daniel Johansson, VD för Empir Industry.

NA-KD

NA-KD.com lanserades i januari 2016 och har etablerat sig som ett av de snabbast växande varumärkena för e-handel. Webbplatsen har över 8 miljoner besökare varje månad och varumärket NA-KD är ett av de snabbast växande i sociala medier med över 2 miljoner globala följare. NA-KD.com har levererat till kunder i över 170 länder och levereras varje månad till mer än 100 länder. Huvuddelen av försäljningen kommer från NA-KD.com och interna varumärken som "NA-KD Trend" och "NA-KD Boho". Märket NA-KD representeras också av över 600 återförsäljare över hela världen. Läs mer på: www.na-kd.com

Empir Industry AB

Empir Industry arbetar primärt med att leverera mjukvara för att öka effektivitet, spårbarhet och kvalitet i produktionen för tillverkande industri, samt infrastruktur och drifttjänster för affärs- och produktionskritiska IT-lösningar i industriell kontext. Företaget har lång erfarenhet från bilindustrin med fokus på tillverkningsprocesser såväl som logistikflöden, omsatte 2019 ca 46 MSEK. Antal anställda uppgår till ca 40 specialister i Sverige och USA. Läs mer på: www.empirindustry.se

Från vänster till höger: Oscar von Konow (COO NA-KD), Fred Skantze (Head of Fulfilment NA-KD),  Nicklas Raask (Projektledare Empir Industry), Mikael Hedlund (Affärsområdeschef Infrastructure Empir Industry) framför NA-KDs pågående byggnation av det nya nordiska robotlagret i Landskrona.

Från vänster till höger: Oscar von Konow (COO NA-KD), Fred Skantze (Head of Fulfilment NA-KD), Nicklas Raask (Projektledare Empir Industry), Mikael Hedlund (Affärsområdeschef Infrastructure Empir Industry) framför NA-KDs pågående byggnation av det nya nordiska robotlagret i Landskrona.

 

 

Bildmaterial

https://www.na-kd.com/en/press-release-image-bank

 

Kontaktuppgifter för ytterligare information:

Empir Industry, VD, Daniel Johansson, daniel.johansson@empirindustry.com +46 708 44 38 07

NA-KD, Head of Fulfillment, Fred Skantze, fred.skantze@na-kd.com +46 703 11 85 58

Empir Industry 2024 © Design och produktion av Mid Reklambyrå